В това много специално издание на I’M WITH THE BAND, Ивета Димитрова се промъква на репетицията на Иван Шопов & Авигея, които представят колаборативния си албум „Канатица„, с откриващата композиция „Чичовите Конье“, записана ексклузивно за 12.

С „Канатица“ Иван Шопов и Авигея създават мост към реалността на българския фолклор, който често забравяме или приемаме за даденост и който целият свят обожава. Приели нашия фолклор като свой творчески пулс, те създават албум, който не цели да покаже как традиционната музика може да се смеси със съвременната, а е хомогенно и органично произведение, в което границите на музиката и времето не съществуват.

Канатицата е древен и универсален символ, разпространен в редица различни култури, включително и българската. Знакът е интерпретация на вечността, преплита женското и мъжкото начало, символизира връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързвайки ги в едно цяло. По този начин и „Канатица“ изобразява дълбоката символика на вечността, увековечавайки мистерията на фолклора, времето , измеренията, началото и (без)края.

Представянето на "Канатица" е днес, 18 март, от 22:00 в Пространство 108, а гости на събитието ще бъдат Теодосий Спасов, Стоимен Стоянов (NOCKTERN) и Даян Куцаров (L 33). Още информация тук.

Албумът, както и специално изработените за него тениски от Vezba и бижута от Китна са достъпни за продажба на shop.ivanshopov.com

„Канатица“ е продуциран от Иван Шопов, вокалите са изпълнени от Авигея, с аранжимент от Иван Шопов & Авигея. „Канатица“ се издава от Etheraudio Records.
Авигея са Александра Василева, Милена Великова, Ралица Кирилова, Сибина Раденкова.
Научете повече за „Канатица“ и Иван Шопов на www.ivanshopov.com
ВИДЕО ОТ НИКОЛАЙ НОВАКОВ & ИВЕТА ЛЕНЕВА
РЕАЛИЗАЦИЯ ОТ ИВЕТА ДИМИТРОВА
МОНТАЖ ОТ НИКОЛАЙ НОВАКОВ
АСИСТЕНТ ВИКТОРИЯ ПЕТРОВА
I’M WITH THE BAND Sessions е серия от ексклузивни видеа, в които представяме изпълнена на живо съвременна българска музика.