Оперните певици Мила Михова и Пламена Гиргинова ни водят на опера, ама на кино и ни разказват за новия сезон на „Метрополитън опера на живо от Ню Йорк“ – серия от 10 сателитни излъчвания в HD-формат на избрани заглавия от продукцията за сезон 2016/2017 на една от най-престижните оперни институции в света, случващи се на живо в над 2000 кинотеатъра в 70 държави, сред които и България с прожекции в Cinema City Mall of Sofia.

Привлекателността на това вълнуващо преживяване идва от присъствието на най-големите съвременни звезди на оперната сцена, сред които в момента е и българската прима Соня Йончева в една от най-мечтаните и трудни роли за всеки сопран – Виолета Валери в „Травиата” от Верди. Българската публика ще има възможността да съпреживее заедно с милионите зрители по света виртуозните изпълнения на едни от най-големите знаменитости на световната опера: Пласидо Доминго, Анна Нетребко, Роландо Виясон, Саймън Кийнлисайд, Дмитрий Хворостовски, Рене Флеминг, Диана Дамрау, Елина Гаранча, Кристине Ополайс и много други. Всички спектакли са придружени със субтитри на български и английски език, а най-атрактивните заглавия имат повторения поради големия интерес.

Ако не запомните всичко от разказите на сладкодумните Пламена и Мила, можете да си опресните паметта, както и да научите още за програмата и проекта на www.metlivebg.com.

Cinema City е на www.cinemacity.bg.

Камера и монтаж от Ники НоваковГрим и коса от СлавГардероб от BCBG MaxAzriaIskraJust CavalliKaren Millen