Май 2019 / Мода

H&M x Stranger Things

Третият сезон на сериала-феномен Stanger Things започва символично на 4 юли. И тъй като ни гони носталгия и по 80-те, и по героите от шоуто, сме щастливи да представим специалната колекция H&M x Stranger Things, която поне малко да задоволи нетърпението ни за ретро лято и смъртоносни чудовища. Затова се свързахме с главният дизайнер на Divided Емили Бьоркехайм и я помолихме да ни разкаже за колекцията. 

Можеш ли накратко да ни проходиш през колаборацията на H&M със Stranger Things на Netflix?
Когато дизайн екипът на H&M се свърза със създателите на Stanger Things, те ни разказаха за трите сюжетни линии. Действието ни праща в началото на лято ’85 и много от епизодите се развиват около обществения басейн на Хокинс, където Били работи като спасител. Затова беше напълно естествено колаборацията ни с Netflix да се фокусира върху колекция, основана на класическите, мързеливи летни дни покрай басейна. Много сме развълнувани от страхотния микс от бански, лого тишърти, шорти от жарсе и гащеризони. И за да допълним тоалетите, имаме и аксесоари като козирка, плажни чехли и слънчеви очила.

Кои са любимите ти модели и защо?
Винаги е много трудно да отговоря на такъв въпрос, но наистина обичам свежите, инспирирани от спасителите стилове, както и двутонния бански костюм, който всъщност е реплика на костюма, който един от героите носи в сериала. С комбинацията си от фуксия и тюркоаз, този бански е наистина забавен.

От гледна точка на дизайна, кое би привлякло потребителите по света към колаборацията?
Вярвам, че колекцията има наистина жива и готина вибрация и и съдържа експресивен микс от приличащи окото лого-принтове, както и цветни, тропически десени, с туист. Осемдесетте години все още имат своя момент в модата и тези референции са отразени в различните цветови комбинации. Освен това, Stranger Things е любимият сериал на всички, нали така? Определено е моят!

Какви са надеждите ти за колаборацията?
Надявам се, че клиентите ни ще я обикнат и ще носят дрехите и аксесоарите, когато се мотаят и забавляват под лятното слънце. Според мен, всяка част от колекцията е еднакво подходяща докато ядем сладолед в града, както и когато си почиваме до басейна.

H&M x Stranger Things е вече в магазините и онлайн на www.hm.com