Под една или друга форма градският начин на живот естествено ни води към една нова версия на номадството. Да, не пътуваме на катуни в търсене на по-добър живот, но търсим по-добрия живот като изследваме и опитваме нещата, които съвременната комерсиална култура ни предлага.
В “12 стъпки на градския номад” изследваме личните предпочитания на изявените urbanites в София, като днес представяме танцьорът и лидер на групата X-Energy Crew – Калин Калинов.

IОбувките

Темата за маратонките се е превърналa в мания за мен. Фен съм на класическите модели, но не пропускам и новите тенденции, като е еднакво важно да се чувствам както комфортно, така и в крак с времето. За това и в момента фаворит ми е новият NMD на adidas Originals. Мисля, че добре ме изразява.

IIДрехата

По отношение на облеклото винаги търся нещо нестандартно във визията. Начина ми на обличане се влияе от тенденциите и всяка година се старая да е в актуална цветова гама, която допълвам и комбинирам с дрехи, които имат детайли, различни от стандартните.

IIIАксесоарът

Обичам всякакви аксесоари! Любимо ми е как нещо наглед дребно става любимата ми част от тоалета, която го допълва или създава определен акцент. Но любимият аксесоар са шапките – неразделна част от мен.

IVРитуалът

Сутрешната тренировка в парка или планината е перфектното начало на деня.

VПревозното средство

Нямам любимо, винаги използвам най-подходящия спрямо ангажименти и време транспорт. Обичам да ходя пеша, както и да карам колело, мотор и кола.

VIНовото място

За мен мястото няма значение, важна е само компанията. Обичам да излизам и да се забавлявам с приятели. И все пак – любимо ми е в залата, или навсякъде, където сме свободни да изразим креативната си енергия.

VIIМагазинът

Няма конкретен любим магазин, но по отношение на пазаруването, съм сигурен, че мога да надмина и някои дами. Когато пазарувам обикалям всички магазини, пробвам и претърсвам всичко, за да намеря най-доброто, или точно това, което търся.

VIIIХраната

Като типичен представител на зодия Телец съм огромен почитател на храната. Щастлив съм, че поради активността си мога да си позволя да се храня с каквото, колкото и когато поискам. Едно от най-любимите ми неща е сладоледа!

IXКозметиката

В професията ми доста често се налага да ме гримират за сцена или снимки, но в личния си живот не робувам на определена козметика.

XПарфюмът

Парфюмът е задължителна част от лайфстайла ми. Разделям ароматите на по-леки, за през деня и по-тежки, вечерни. В момента фаворити са ми L’Eau Kenzo Intense и Issey Miyake.

XIМузиката

Музиката е част от живота ми до такава степен, че мога да кажа, че тя определя дневния ми ритъм. Когато ходя по улиците и слушам музика, може би изглеждам странно, защото тя винаги ме кара да се движа, а когато е тихо имам чувството, че нещо не е наред. Обичам да слушам хип-хоп и хаус, а в залата наблягаме на брейкбийт.

XIIИзкуството

За какво ни е изкуството? Какво означава да си „Артист”? Кой си ти? Това са въпросите, които си задаваме и на които ще се опитаме да дадем отговор в танцовата постановка ARTisT, която играем с мои колеги в театрална работилница „Сфумато“ на 21 април и 17 май.