Под една или друга форма градският начин на живот естествено ни води към една нова версия на номадството. Да, не пътуваме на катуни в търсене на по-добър живот, но търсим по-добрия живот като изследваме и опитваме нещата, които съвременната комерсиална култура ни предлага.
В „12 стъпки на градския номад“ ще изследваме личните предпочитания на изявените urbanites в София, като започваме с един от най-ключовите български стилисти и моден редактор на списание Amica – Добромир Киряков, който споделя с нас любимите си „неща“.

12 стъпки на градския номад: Добромир Киряков

IОбувките

От край време съм си фетишист на тема обувки… Никога няма да се наситя на бели кецове, но от скоро открих за себе си вселената на маратонките. Новите модели са станали толкова леки и удобни, а дизайнът им е все по-добър. Актуалният ми абсолютен фаворит е NMD от adidas Originals.

12 стъпки на градския номад: Обувките

IIДрехата

Влюбен съм в новата си парка! Тази дреха хем е небрежна и градска, хем е разкошна и подхожда на типичен представител на зодия Лъв.

12 стъпки на градския номад: Дрехата

IIIАксесоарът

Задавайки ми този въпрос осъзнавам, че това са моите маски, които нося почти денонощно. Не съм Батман, просто имам предвид слънчевите ми очила, диоптричните ми очила и доминото ми.

12 стъпки на градския номад: Аксесоарът

IVРитуалът

Моят ритуал е сутрешната закуска. Това за мен е енергийна настройка за деня. Закусвам с каша от кисело мляко, овесени ядки, ленено семе, чия и червени боровинки, и с чаша топла вода с лимон на гладно.

12 стъпки на градския номад: Закуската

VПревозното средство

Изпитвам силна страст към автомобилите. Като малък гледах сериала “Далас” и си мечтаех като порасна да имам като колата на Боби Юинг. Днес притежавам онзи модел “Мерцедес” като играчка, както и една по-голяма, по-съвременна версия. Но продължавам да си мечтая да имам точно като неговата.

12 стъпки на градския номад: Превозното средство

VIНовото място

Всъщност аз не съм от най-светските хора и места като заведения, средища по социални групи и интереси, не са ми особено интересни. В този смисъл, не ме вълнуват новите места, а старите. Обичам старите улици в центъра на града. Имам специална интимна връзка със София, която е моят съзнателен дом. Скоро открих фейсбук страницата „Етюдите на София“ и се наслаждавам на всичките ѝ портрети.

12 стъпки на градския номад: Новото място

VIIМагазинът

Любимият ми магазин в момента е Domocharm на Шишман. На вълна интериорна декорация съм и там селекцията ме кара да се усмихвам… Обичам и баничарницата в съседство.

12 стъпки на градския номад: Магазинът

VIIIХраната

В последно време имам проблем с храната. В момента, в който нещо ми стане вкусно, осъзнавам, че ме трови и това започва да ме травмира. Затова напоследък започнах да се наслаждавам на чая. Обичам селекциите в Green Deli Café, любим ми е ройбос.

12 стъпки на градския номад: Храна

IXКозметиката

В последните пет години ползвам само един крем за лице – Sisleyum на Sisley. Преди година си направих експеримент, в желанието си да не съм зависим от скъпи марки, и го замених с крем Здраве. Ами, за съжаление, не се получи…

12 стъпки на градския номад: Козметиката

XПарфюмът

Винаги си купувам парфюми, които съм харесал върху хора. Не мога да се припозная в тестери и напръскани картончета. Последната ми придобивка е Portrait of a Lady на Доминик Ропион за Frederic Malle. Това е най-характерният аромат, който съм имал.

12 стъпки на градския номад: Парфюмът

XIМузиката

През зимата минавам на класическа музика. Харесвам мелодията без гласове. Тя ми носи хармония и усещане за красиви места и епохи.

 

XIIИзкуството

Моят колега Борче Ристовски, с когото работим по модния бранд Beyond, отскоро започна да създава уникални поп-арт неща. Впечатлен и от този му талант, го помолих да създаде нещо за мен. Резултатът е my kind of zen — Буда с маската на Ханибал.

12 стъпки на градския номад: Изкуството