Януари 2020 / Мода

Хелена може всичко

Родената в Копенхаген Хелена Кристенсен е култов супермодел от ерата на супермоделите, създател на списание Nylon, арт-директор, активист към Агенцията за бежанците на ООН. Фокусът на колекцията Helena Christensen X H&M, обаче, пада върху друга нейна страст – фотографията.

Колаборативната колекция Helena Christensen X H&M, която вече е достъпна за клиентите на марката, е съставена от easy basics – тениски и суичъри със свободни силуети и безгрижно, но изразително усещане. Цветовата палитра е в неангажиращите бяло, черно и бежово, които служат за неутрален за истинския акцент в линията. А именно – художествените вариации на фотографски флорални композиции, дело на Хелена Кристенсен.

Сякаш за да затвърди заглавието на статията ни, Хелена Кристенсен застава зад обектива и по повод кампанийните кадри за колекцията, комбинирайки инстантна и дигитална фотография.

 

“Партньорството с H&M беше едно страхотно преживяване, защото не само успях да проследя как фотографиите ми оживяват върху дрехи, а и защото имах възможността да ги видя през обектива, докато снимах кампанийните снимки. Исках да уловя новото поколение, да ги подтикна да бъдат себе си и тяхната индивидуалност да излезе на преден план”, споделя Хелена.

Колекцията Helena Christensen X H&M е достъпна от днес в магазините на H&M в цял свят, както и онлайн на hm.com