Декември 2023 / Мода

12MAG Presents:Miasin

միասին [mjɑˈsin], същ.1. заедно

Представяме ви miasin — новият бранд за плетива от Алексан Джиджирян, французин от арменски произход, който от години живее и работи в България и когото познаваме от предишната му марка СРБ (показвана в 12 тук и тук). Новият проект частично следва сходна концепция — всички продукти се произвеждат в семейните фабрики, в лимитирани бройки и on-demand, изцяло от плетиво, което  по естествен път намалява отпечатъка и почти елиминира отпадъка им, без непременно това да е фокусът на марката. 

Лансирането на бранда беше предшествано от 30-дневно предизвикателство в социалните мрежи, за което Алексан се провокира всеки ден в рамките на месец да създава пуловери, вдъхновени от конкретен екип на футболен отбор, но претворени от плетиво и с обновен, “партизански” брандинг. 

Първата колекция на miasin е именно селекция от тези 30+ пуловера, както и любимата ни иновация на бранда — шалаклавата (игра на думи и кройка между шал и балаклава), градирана в размери и фитове, подходящи за всички изражения на пола и фигурата, а ние се вдъхновихме от натуралния декор на фабриката и кастинга от непрофесионални модели, за да покажем любимото от нея — без ретуш и филтър. 

Повече за miasin можете да научите в Instagram, TikTok, Threads, X и YouTube, а на www.miasin.co вече можете да поръчате любимия си пуловер или шалаклава. 

фотография от Слав&Хубенмодели (по ред от фотосесията) Анна, Chiara, Saumia, Yonis, Ola, Sean, Teni, David, Chichi, Ali, Shon, Huldah, Nicola, Bernadette, Khemraj