Под една или друга форма градският начин на живот естествено ни води към една нова версия на номадството. Да, не пътуваме на катуни в търсене на по-добър живот, но търсим по-добрия живот като изследваме и опитваме нещата, които съвременната комерсиална култура ни предлага.
В “12 стъпки на градския номад” изследваме личните предпочитания на изявените urbanites в София, а днес с нас споделя любимите си “неща” Ирина Денева.

IОбувките

Имам точно 70 чифта и скоро се наложи да си купя нов гардероб за тях. Когато ги подреждах осъзнах, че голяма част купувам, а после не нося, защото са с твърде висок ток. Обичам да ми е удобно и затова NMD на adidas Originals се открои като фаворитa, който най-често разхождам по софийските улици. И не само по софийските – един чифт стигна чак до Токио, където извървя приблизително 100 километра за 7 дни.

IIДрехата

В сезона на летните горещини определено нося рокли, но един суичър спечели сърцето ми. Харесвам големите щампи и принтове по дрехите. Те са като подвижни стени с графити. В посланията им може да разчетеш много за човека, който ги носи.

IIIАксесоарът

Калъфчето за телефон. Това е моят начин да се различавам от другите. Сещам се за израза “Гледа на живота през розови очила” – ами аз “обличам” телефона си в захаросани калъфчета, за да правя деня си, а и този на околните, една идея по-забавен и ведър.

IVРитуалът

Кафето. Включвам кафеварката веднага щом се измъкна от леглото. След около час и половина пия второ. След обяда задължително поръчвам още едно. Имам десетки чаши, в които си го сервирам според настроението и мечтата ми е един ден да имам 365, за да не ги повтарям цяла година.

VПревозното средство

Fiat 500 кабрио. Купих го още преди да взема книжка и го карах само 5 пъти. Шофирането не е за мен и сега се придвижвам основно пеша.

VIНовото място

Търся го всяка неделя, защото съм се запалила по брънч културата. Допада ми идеята за късна закуска, защото през седмицата ставам много рано и уикенда си наваксвам със съня. Искам да открия най-вкусните яйца Бенедикт в София, но все още няма победител в класацията ми.

VIIМагазинът

Книжарница Elephant – това е място, от което винаги си купувам нещо. Последно се сдобих с малка книжка с игри за двама, за които ти трябва само молив. Много романтично ми се стори игрите отново да са офлайн.

VIIIХраната

Е социално занимание за мен. Не обичам да се храня сама. Затова вечерите с приятели и дългите разговори са сред любимите ми занимания. Ресторантите Багри и Mosaïk Comfort Food ме изненадаха с интересни предложения в менюто и хубаво вино.

IXКозметиката

Опитвам се да се откажа от декоративната козметика и грима през деня. Пазя кожата си много, защото е силно чувствителна. Затова залагам на крема за лице Aquasource Everplump на Biotherm.

XПарфюмът

Винаги е различен. Не мога да си спомня случай, в който два пъти съм купила един и същи парфюм. Много бързо свиквам с ароматите и обичам разнообразието. Последната ми придобивка е Kenzo Aquadisiac.

XIМузиката

Харесва ми аз да я пускам за други хора. Приятно е да виждаш, че нещата, които си селектирал ги радват. Controller на Hercules & Love Affair и Faris Badwan е парчето, което в последно време най-силно ме е развълнувало.

 

XIIИзкуството

Планирам да посетя юбилейната изложба “Кристиан Диор, дизайнер на мечти” в Париж. Толкова мащабна и красива експозиция не е за изпускане.